GS Electro Consult

Lucrul sigur în vecinătatea tensiunii

reporter iunie 28, 2024

GS ELECTRO CONSULT SRL vă oferă un ghid cuprinzător și actualizat privind lucrările în vecinătatea pieselor sub tensiune in zonele Bucuresti, Ilfov, Giurgiu, elaborat conform normelor și standardelor în vigoare, optimizat pentru a vă asigura siguranța și eficiența operațiunilor.

Nu ignorați pericolul!

Electricitatea prezintă riscuri semnificative, de aceea este esențial să se respecte cu strictețe procedurile de securitate specifice atunci când se lucrează în apropierea pieselor sub tensiune. GS ELECTRO CONSULT SRL vă pune la dispoziție o echipă de profesioniști experimentați gata să vă ofere instruirea necesară și să vă asiste în implementarea strategiilor adecvate de protecție.

Metode de protecție eficiente:

 • Barierele izolatoare: Instalați ecrane, carcase sau prelate din materiale electroizolante pentru a crea o barieră fizică între lucrători și piesele sub tensiune.
 • Distanța de siguranță: Dacă barierele nu sunt fezabile, mențineți o distanță minimă sigură față de sursa de tensiune, în funcție de voltaj.
 • Poziție stabilă și unelte potrivite: Asigurați-vă că aveți ambele mâini libere pentru o poziție stabilă și folosiți unelte izolate corespunzător pentru sarcină.
 • Instruirea personalului: Instruiți echipa cu privire la procedurile de siguranță, distanțele minime și importanța unei atitudini responsabile.
 • Delimitarea clară: Marcați cu atenție zona de lucru folosind bariere, semne vizuale și lumini de avertizare. Nu neglijați semnalizarea tablourilor sub tensiune din zonele învecinate.
 • Atenție sporită la mișcări: Fiți conștienți de mișcările corpului și ale uneltelor pentru a evita contactul accidental cu zonele sub tensiune.

Metode suplimentare de protecție:

 • Echipamente electroizolante specializate: Pentru lucrări complexe, pot fi necesare echipamente precum carcase portabile sau echipamente de izolare a cablurilor.
 • Lucrări în prezența tensiunii: În anumite situații, lucrările pot fi efectuate sub tensiune cu utilizarea echipamentelor de protecție personală corespunzătoare și proceduri specifice implementate doar de personal calificat.

Lucrări conexe:

Lucrările de construcții sau renovări în apropierea tensiunii necesită, de asemenea, menținerea unei distanțe minime de siguranță față de componentele electrice active.

GS Electro Consult SRL vă stă la dispoziție cu expertiză în domeniul electric. Oferim:

 • Instruire specializată pentru personalul care lucrează în vecinătatea tensiunii.
 • Consultanță pentru implementarea măsurilor optime de siguranță.
 • Asistență tehnică pentru proiecte care necesită intervenții în zone cu tensiune activă.

Contactați-ne! Lucrați în siguranță cu ajutorul experților GS Electro Consult SRL!

Soluții electrice de încredere pentru o viață mai sigură și mai confortabilă!

Telefon: 0727886265 / 0766513106

Email: office@gsconsult.ro